Пн–Пт: 09:00–17:00 brom@brom.ua

Корисна парочка - рефрактометр + PH метр 4в1 для грунту за вигідною ціною !

Коли прийде пора зібрати плоди і ягоди, і порадувати себе як свіжим соком, так і приступити до таїнств консервування, щоб взимку бути з вітамінами, актуальний контроль вмісту цукру в соках, компотах і сиропах. Але перш ніж отримати гідний урожай, мають бути кілька місяців наполегливої роботи з землею, контролюючи її основні параметри, що не можна зробити без спеціальних експрес вимірювальних агрономічних приладів.
Ми знизили ціну на комплект з двох пристроїв

PH метр AMT-300 для грунту – 4 параметра під контролем

Щоб вичавити з скромних 6-ти соток або навіть з більшої ділянки максимум завдяки родючому грунту, сонця і внесеним добавкам і підживлення, турботливі трудівники городів і садівники контролюють як мінімум два показники - температуру і вологість.


Мультифункціональний вимірювач AMT-300 это пш метр з додатковими вбудованими приладами це своєрідна переносна міні-лабораторія, що дозволяє всього на одному дисплеї відобразити значення температури і кислотності, а також дати інформацію про вологість і освітленість.


 

Цікаво, що вологість, температура грунту і кислотність грунту вимірюються всього одним подовженим щупом, що можна визнати по-перше, вдалим конструктивним рішенням, по-друге, дозволяє купити ph-метр значно дешевше.
І ось тут, слід зазначити найважливішу перевагу – можливість досліджувати показники на різній глибині.
Якщо температуру на поверхні грунту ще можна виміряти, то для глибинних вимірів це варіант не пройде.

Температура для грунту

Заманливо занурити щуповой датчик на глибину 5 см, 10 см і далі, і зібрати цінні відомості про температуру, оскільки земля – своєрідний тепловий акумулятор і може повільно остигати або навпаки нагріватися.



Що станеться якщо спробувати рукою грунт? Результат буде недостовірний:

  • на поверхні земля може бути прогріта до 15 градусів;
  • а всередині – там, де знаходяться насіння або вже розвиваються корінці помідорів чи огірків в теплиці – всього 10 градусів і навпаки.



Рослини не ростуть в повітрі і критичний важливий контроль температури на різних глибинах саме в шарах грунту.

Така ж ситуація і з вологістю.
Адже значно простіше, швидше і безпечніше, акуратно і ніжно занурити датчик-щуп і через кілька секунд отримати на дисплеї відразу три показника. Якщо отримана достовірна інформація, агрономічні рішення впровадити не складе труднощів. Може накрити розсаду, потрібно додатковий полив або внесення добрив.

Вимірювач кислотності грунту


Вставляйте стрижень і отримуйте результат відразу в одиницях PH, щоб зрозуміти - кислотний грунт або лужний.

Не виключено, що кислотність ґрунту не походить для обраних культур і в наступному сезоні доведеться пересаджувати рослини на іншу ділянку або навіть дати землі відпочити рік-другий, щоб дощами вимивався надлишок мінеральних добавок і матінка-земля відновила сили.

 

Вологість грунту

Зручно, що вивід результатів при оцінці вологості максимально наближений до наших повсякденних словесним оцінками і відображає рівень вологості в простих і зрозумілих термінах: “дуже сухий грунт”, “сухий”, “нормальний”, вологий”, “дуже вологий”.
Це зроблено, щоб не поставити нас в глухий кут малоінформативним цифровим виразом, ну наприклад, що ми повинні думати, якщо на дисплеї пш метра  з'явиться - 45%? Не зрозуміло, що робити далі.
А ось якщо буде показано – "дуже сухо”, ясно, що потрібно терміново наповнювати лійку і протягувати шланг, щоб коріння рослин змогли увібрати вологу разом з розчиненими в землі мікроелементами.

Кількість світла

І останнє, на що слід звернути увагу – освітленість. Навіть якщо здійснюється регулярний полив, добрива вносяться строго по графіку і після досконального вивчення порад по вирізкам з журналів або за порадами, ретельно відібраних з форумів для садівників і городників в інтернеті, якщо над цибулею, петрушкою, солодким перцем або помідорами нависла багатометрова тінь від дерев, праці можепропасти даремно, оскільки без вироблення хлорофілу під дією сонячних променів, від всіх інших вимірів мало толку.
Видається цілих 9 градацій освітленості: від найнижчої освітленості до найвищої.

Рефрактометр точно і швидко вимірює концентрацію цукру

Лабораторний метод визначення вмісту різнорідних розчинених речовин має на увазі стандартний спосіб випарювання і зважування сухого залишку, але в домашніх умовах ніхто звичайно цим не займається, адже існує відмінна альтернатива - купити оптичний рефрактометр, щоб однозначно визначити:

  1. Чи набрали наприклад солодкість яблука або сливи.
  2. Яка концентрація цукру в вихідному свіжовичавленому соку.
  3. Як збільшилася солодкість після консервації.


Популярність рефрактометрів забезпечила їх простота, швидкість, надійність і достовірність. Досить нанести крапельку досліджуваної рідини на призму, притиснути зверху захисним склом, щоб розчин розподілився тонким, рівномірним шаром і можна дивитися на світ.
Світлові промені, проходячи через рідину, відхиляються пропорційно ступеня насиченості, завдяки чому відхиляється лінія на вимірювальній шкалі.
Циліндричний корпус упакований в захисну гумову оболонку, яка полегшує охоплення. В кінці приладу розташований монокуляр з налаштуванням різкості. Періодично потрібно виконувати процедуру калібрування рефрактометра, для чого використовується у якості еталона дистильована води, і невелика викрутка.