Пн–Пт: 09:00–17:00 brom@brom.ua

Цінителям європейських виробників! Надійшли високоточні вологоміри зерна He Lite

Для фермера лабораторний аналіз зерна не завжди доступний, по часу це процес тривалий, а прямо в поле, серед золотистих колосків і зовсім немає альтернативи вологомірам зерна, як пристроям швидким і точним. Здатним надати результат, як то кажуть, "не відходячи від каси".
Інше питання, що зараз на ринку вимірювальних приладів для експрес аналізу зернових культур ставок-гати моделей, часто далеких по точності від істинного значення вологості. А коли кожна десята частка відсотка значить дуже багато (впливає на терміни зберігання, ціну, витрати на просушування і т.д.), приходить розуміння, що краще заплатити дійсно за річ. Тим більше, якщо це зроблено в Європі.

І сьогодні ми розглянемо німецький вимірювач, який відрізняється простотою застосування, гнучкістю в налаштуваннях під різноманітні зразки, енергонезалежним живленням і низькою похибкою, і навіть не дивлячись на не саму малу ціну, користується стійким попитом.

5 переваг вологоміра зерна He Lite з ручним розмолом

  1. 15 калибрувань.
    Чим їх більше, тим краще. Оскільки в цьому пристрої результат залежить від сили електричного струму, що протікає через масу зерна, то наприклад для пшениці або кукурудзи, навіть при однаковій вихідній вологості, опір буде відрізнятися. Причин багато - від структури внутрішніх шарів до щільності, в'язкості і т.д.
    Калібрування все це враховують, оскільки розробляються на заводі по тестах так званих стандартних зразків. З огляду на, що Україна завдяки своїм родючим землям, є одним з лідерів - зерновиробників в світі і активно займається експортними поставками, чим більше вологомір для зерна He Lite Pfeuffer має калибровок, тим менше причин купити аналог, оскільки можливостей існуючого вимірювача достатньо.
  2. Ємність для подрібнення.
    Це дає солідний "доважок" до точності в межах декількох десятих %. І ці здавалося б незначні величини відіграють ключову роль. По-перше, впливають на вартість партії. По-друге, від значення вологості залежать витрати енергії на сушку, вентилювання, при зберіганні в елеваторі. По-третє, якщо помилка у визначенні вологи серйозна, це може привести до псування зерна, розвитку бактерій, мікробів, цвілі, погіршення хлібопекарських якостей. Оскільки при ручному розмелі, зразок гомогенізується, тобто стає однорідним, це з одного боку полегшує проходження струму (все таки стає м'яким і вологим), з іншого, перестають впливати особливості окремих зернин.
    Імпровізований млин складається з пари горизонтальних млинців - жорен з нанесеними ромбічними подрібнювачами із зносостійкого матеріалу. Вони труть зернову масу. Всього кілька оборотів і виходить каша. Цьому сприяє збільшений тиск при закручування кришки.
  3. Висока повторюваність.
    В даному вимірнику вона становить 0,1%.
    Про що це говорить? Якщо взяти один і той же зразок 2 рази (зачерпнути рукою з однієї партії або пробовідбірником) і виміряти його вологість послідовно засинаючи в камеру, то значення не буде розходитися якраз на 0,1%. Це ознака якісного приладу, оскільки всі механічні та електронні системи працюють стабільно.
  4. Початковий вміст вологи зберігається.
    Чому швидко висихає білизна? Тому що велика площа контакту з повітрям. У вологомірі HE LITE після розмелювання зерна, процес випаровування теж був би швидким, якби не 2 АЛЕ:
    • камера загвинчується герметично;
    • швидкість виміру не перевищує 1 хвилини.

    Як підсумок - якщо наприклад вологість ячменю була 12,4%, то такою вона і залишиться.

  5. Корисні дрібниці.
    Звертає увагу пара рукояток, що дозволяють створити пристойний крутний момент при розмелювання.
    Мірна ємність допомагає точному дозуванню.
    Збірка якісна - нічого не скрипить і не бовтається.