Пн–Пт: 09:00–17:00 brom@brom.ua

На сторожі здоров'я цифровий нітратомір Greentest

На вулиці тріскучі морози, але сонечко все частіше світить по-весняному і організм, зголоднілий не тільки по вітаміну D від сонячного проміння, а й по смачним овочам і фруктам, вимагає поповнити неабияк виснажені запаси вітамінів.

Але перші фрукти і овочі особливо небезпечні наявністю нітратів.

  1. У гонитві за прибутком, знаючи психологію і наше бажання, прямо зараз, не чекаючи сезону, навіть втридорога, нам пропонують продукти, буквально напхані хімікатами і краще заздалегідь перестрахуватися і виміряти концентрацію нітратів в овочах і фруктах.
  2. Особливо небезпечний вплив солей азотної кислоти на незміцнілий дитячий організм, та й дорослі можуть запросто догодить на лікарняний на кілька тижнів, піддавшись запевненням торговців –  "у мене найсмачніші кавуни”.

Тривалий і дорогий лабораторний аналіз не вигідний. Але є експрес альтернатива.

Здвоєний аналізатор – нітратомір Greentest

Спеціалізований прилад: автономний, портативний і швидкісний – справжній страж вашого здоров'я.


Цілих 57 найменуваннях продуктів запрограмовані в пам'яті нітратоміра Greentest ECO-4, а час тесту не перевищує однієї хвилини.


Незважаючи на бурхливий розвиток мікроелектроніки, до безконтактного аналізу, техніка ще не дійшла.


Безпосередньо в м'якоть аналізованих продуктів занурюється зонд, захищений під час перенесення і зберігання ковпачком.

Потовщений діаметр дозволяє впевнено проводити маніпуляції без ризику, що щуп зігнеться або зламається.

 

Як працює портативний вимірювач нітратів ?


Після вибору продукту, опусканні щупового датчика, натисканні ТЕСТ, на досліджувану ділянку плода подається напруга з параметрами відповідними аналізованого продукту.

Тестер аналізує електричний струм, пропорційний концентрації розчинених солей азотної кислоти в соку (а це і є нітрати), перераховує значення в цифрову величину, і показує на дисплеї.




Але для не хіміків інтерпретувати цифру досить складно. Припустимо, ми спостерігаємо показник на дисплеї – "85”. Багато це чи мало? Про що взагалі говорить це значення?
Питання правильне і при бажанні відповідь на нього можна знайти, якщо глибоко розібратися в темі, на що піде багато часу. Для цього потрібно знати затверджені нормативи, працювати з таблицями і т.д.

Нам важливіше кінцевий результат – порада, можна вживати в їжу чи ні, що забезпечує електронний нітратомір, фарбуючи екран в один з трьох кольорів:

  • зелений;
  • помаранчевий;
  • червоний.

Ось такий екологічний світлофор.
Відразу зрозуміло, що "на червоний" переходити дорогу не можна, точніше не рекомендується вживати в їжу куплений продукт.

+ вбудований лічильник Гейгера СБМ-20

Цифровий прилад для визначення нітратів в продуктах може використовуватися і для оцінки радіоактивності.


Як для перевірки рівня випромінювання, що виходить від будь-яких тестованих об'єктів – від продуктів харчування до будматеріалів, фонять стін будинку, так і для контролю накопиченої дози.

Вибираєте нову квартиру для оренди або купівлі, особливо в новому місті? Привезли щебінь або пісок? Перевірте на радіаційне забруднення - так буде спокійніше.

 

Важливий ціновий момент !

Що спільного між двома тестерами ?
Здавалося б різні прилади. Але ж у кожного є корпус, дисплей, елементи живлення. І якщо в одному пристрої інтегрувати 2 прилади, оскільки і корпус і дисплей і акумулятор загальні, то вийде, що ціна нітратоміра буде значно менше. 

Сенсорний дісплей

Ще одна інноваційна “фішка” - сенсорне керування. Так уже повелося, що рідко який вимірювальний прилад управляється простими дотиками пальців до іконок. Контрольно-вимірювальна індустрія консервативна і як і десятиліття тому, на корпусі тільки кнопки.

А ось нітрат-тестер - приємний виняток !


У ньому якраз жодної кнопки немає – своєрідний міні-планшет або смартфон, тільки останні служать більше для розваг, а розглянутий прилад – для попередження потрапляння радіації або шкідливою для організму хімії.

Якщо не дай Бог буде отруєння, тоді і розваги ні до чого …
Кілька дотиків до інтуїтивно зрозумілого меню і пристрій готовий до наступного тесту.

Зарядка від USB порту

Безліч пристроїв отримують живлення від батарейок.



Але слід враховувати 2 фактора.

Товщина корпусу. Якщо вставляти навіть невеличкі джерела живлення, вони ніяк не помістяться.

Ноутбук, автомобільний зарядний USB пристрій, мережеві перехідники, навіть Powerbank – зараз можливостей підключити нітратомір для поповнення запасу енергії значно більше, ніж постійно бігати за недешевими батарейками.

Легкий і компактний

Покладіть апарат в кишеню – вага не перевищує 100 грам, а за габаритами як мобілка.

Ризик отруїтися нітратними солями є скрізь

  1. Звикли купувати виноград і яблука у одного і того ж продавця? Фактор довіри дуже важливий.

    На ньому побудована вся система продажів.
    Але навіть самий добропорядний господар, який не старайтеся "годувати" домашні рослини мінеральними добривами, може не знати, що нітратні води, пройшовши шлях в сотні метрів або навіть кілометрів по підземних річках, несуть небезпечну хімію прямо до коріння дерев і чагарників.

    Частина мікроелементів будє звичайно засвоєна і піде на розвиток рослин, решта осяде в коренях, стеблах або листках і буде “чекати”, поки смачний продукт не буде вжито в їжу і наш стравохід прийме на себе перший удар.

    Так що продавцеві довіряй, але фрукти і овочі нітратоміром перевіряй!

  2. Такі апетитні яблучка і кавуни у випадкового продавця прямо на дорозі, якого через годину і сліду не було, але спокуса поласувати рум'яними плодами перевищує голос розуму.

    Припустимо, прямуєте з сім'єю в дорогу – на дачу або тим більше за сотні кілометрів на морське узбережжя, а тут якраз прямо на дорозі стоїть машина.


    Підходь, вибирай – великі і маленькі, смугасті і одноколірні, діти смикають за рукав – "хочу арбузик, ну будь ласка”, звідки вони, як їх вирощували, і чому вони “вимахнули” до таких розмірів?

    Може все в порядку, і продавець насправді практикує тільки натуральне, органічне землеробство, і його переконання не дозволяють йому труїти людей овочами і фруктами з нітратами, але хто знає ...

  3. Подорожі за кордоном.


    Не факт, що в страховому договорі будуть прописано виплати від отруєння місцевими фруктами та овочами. Сподіватися завжди краще на себе. Покладіть нітрат-тестер собі в кишеню, його можна провозити через кордон без будь-яких дозволів. І при відвідуванні численних ринків в перервах між купаннями в морі, перед придбанням продуктів, подстрахуйтесь.

Як перевірити продукти на нітрати без скандалу з продавцем

Якщо Ви на автомобілі і зупинилися на дорозі, візьміть скибки кавуна і скажіть, що віднесете в автомобіль для своїх домашніх на пробу. У машині Вас ніхто не перевірить. А тим часом занурте вимірювальний зонд і отримаєте інформацію. Якщо все в порядку, то можна вибрати цілий арбузик.
На ринку завжди багатолюдно, і це плюс при використанні портативного нітратоміра, оскільки завжди можна відійти, купити одне яблучко і перевірити щоб точно знати, чи можна порадувати домашніх безпечними продуктами, або ризикувати не варто - адже це ціна здоров'я.